ePUAP

tel. 48 377 32 33    


  • DSC_0667
  • DSC_0301
  • DSC_0118
  • DSC_0293
  • DSC_0147
  • DSC_0091
  • DSC_0301

Aktualności

Innowacja pedagogiczna „Kulinarne rewolucje szóstoklasistów” realizowana była w klasie 6A i 6B z myślą o rozwijaniu praktycznych umiejętności kulinarnych uczniów, promowaniu zasad zdrowego odżywiania oraz przybliżaniu lokalnych zwyczajów i tradycji kuchni staropolskiej.

W ramach działań uczniowie brali udział w warsztatach kulinarnych, planowali i przygotowywali potrawy oparte na staropolskich przepisach, poznawali wartości odżywcze składników oraz uczyli się zasad higieny i bezpieczeństwa w kuchni.

Zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem i aktywnym udziałem uczniów, przyczyniając się do integracji zespołów klasowych, wzrostu świadomości prozdrowotnej oraz poszanowania dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.

Marta Karasińska – Zawisza

Anna Pietras